Logotyp-Reprohigh-final-mars-2013.png
Forside Hvem er vi? Reproduktion Vi tilbyder Forskning og uddannelse ReproYoung Nyheder

Reproduktion

Forplantning, reproduktion og evnen til at få sit eget barn har høj prioritet hos de fleste mennesker. Selvom størsteparten ikke oplever noget problem med at få børn, betyder en moderne livsstil at flere og flere par alligevel må søge medicinsk assistance for at blive gravid.

Årsagerne hertil er mange og i disse år bliver vores viden om fertilitet udvidet hele tiden. I takt hermed forbedres mulighederne for behandling og for at afhjælpe ufrivillig infertilitet, herunder chancerne for at blive gravid.

De mange forskellige problemer der kan opstå i forbindelse med infertilitet dækkes af en række medicinske specialer såsom gynækologi, fertilitet, andrologi, urologi, miljømedicin og reproduktiosbiologi. I stadig stigende omfang rækker en god og effektiv behandling ind over flere af disse områder samtidig og kræver en højt specialiseret og integreret indsat fra flere afdelinger.

ReproHigh samarbejdet på tværs af Øresund er sammenslutning af en række svenske og danske afdelinger med speciale i forplantning med det formål at forbedre behandlingen for alle beboere i regionen og højne forskningen for derigennem være på forkant med den globale udvikling inden for dette område.

543624_l.jpg

Ufrivillig barnløshed

Frugtbarhed hos mennesker er meget forskellig. Nogle par har let ved at blive gravide, mens andre har svært ved det. Hvis både manden og kvinden er sunde og raske kan det ikke betale sig at få foretaget nogle undersøgelser, før der er gået op til to år, uden at kvinden er blevet gravid.

Ufrivillig barnløshed blev klassificeret som en sygdom af WHO i 1997. Omkring 15-20% af alle par i den fødedygtige alder, der forsøger at blive gravide, har problemer og har brug for hjælp.

maskros-2.jpg

SVENSKA

RegionH_logo.jpgHERLEV HOSPITAL:

- UROLOGISK AFDELING

RIGSHOSPITALE:

- AFDELING FOR VAEKST OG REPRODUKTION

- FERTILITETSKLINIKKEN

- REPRODUKTIONSBIOLOGISKT LABORATORIUM

BISPEBJERG HOSPITAL:

- ARBEJDSMEDICINSK KLINIK

- REPRODUKTIONSMEDICINSKT CENTRUM

- INSTITUTIONEN FÖR LABORATORIEMEDICIN LUND

- MOLEKYLÄRGENETISK REPRODUKTIONSMEDICIN

Dela |

ReproHigh Danmark ∣ Rigshospitalet, Blegdamsvej 9 ∣ 2100 København ∣ ∣ Danmark ∣ danmark@reprosund.eu ∣ +46-735-18 09 80

ReproHigh Sverige ∣ Reproduktionsmedicinskt Centrum, Skånes universitetssjukhus ∣ 205 02 Malmö ∣ Sverige ∣ sverige@reprosund.eu ∣ 0735-18 09 80